Lån materialer fra hele landet

Du kan via Allerød Biblioteker låne materialer ikke kun fra os, men fra hele landet. Læs mere om det her.

Bibliotek.dk

Det er ingen hemmelighed, at vi ikke har plads til at have samtlige bøger, der nogensinde er udkommet her på biblioteket. Vi prøver at have det vores borgere efterspørger mest, men du kan komme ud for, at vi ikke har netop det, du søger.

Heldigvis kan vi hente de fleste materialer hjem fra nogle af landets andre biblioteker. Hvis du er interesseret i et materiale, vi ikke selv har, kan du derfor prøve at finde det via Bibliotek.dk. Her kan du nemlig søge i alle de danske bibliotekers samlinger på én gang, så her vil du formentligt kunne finde det, du leder efter. 

Materialer du finder i Bibliotek.dk, kan du bestille til afhentning på Allerød bibliotekerne – det er det, vi i bibliotekstermer kalder et fjernlån.

Bestillinger lavet i Bibliotek.dk sendes normalt automatisk videre til et bibliotek, der har materialet hjemme. Her findes den så frem og bliver sendt til os, så vi kan sætte den frem til dig. Nogle bestillinger skal dog behandles manuelt, og de behandles normalt den dag, de modtages eller følgende hverdag. Ved travlhed eller ved mere komplicerede bestillinger kan der dog forekomme længere ekspeditionstid.

Vi opfordrer til, at der kun bestilles en rimelig mængde materialer fra andre biblioteker ad gangen. I de tilfælde, hvor du bestiller et uforholdsmæssigt stort antal materialer, vil biblioteket tilbyde dig hjælp til at præcisere søgning.

Hvornår kommer dit materiale?

Leveringstid

Leveringstiden på bestilte fjernlån er afhængig af ekspeditionstiden i det bibliotek, der skal levere materialet og af materialets status (dvs. om det er ledigt, udlånt, eller om der er reserveringskø).

Du vil få en tilbagemelding, hvis der er særlig lang ventetid, eller hvis materialet ikke kan skaffes.

Når materialet er modtaget på Allerød Biblioteker, får du besked pr. e-mail.

 

Følg med i din lånerstatus

I "Min konto" kan du følge med i, hvordan det går med dine bestillinger. Det kræver, som i alle øvrige selvbetjeningsfunktioner, at du har en pinkode, som du kan oprette på biblioteket.

I "Min konto" kan du også afbestille og forny dine lån.

Særlige materialer

Bestillinger på avisartikler

Fra bibliotekets pc'er har publikum adgang til at læse i og udprinte fra avisdatabasen Infomedia, som dækker de fleste større danske aviser ca. 10-15 år tilbage. 

Modtager biblioteket bestillinger på avisartikler, der er tilgængelige i ovennævnte kilder, henviser biblioteket til denne mulighed.

Ældre avisartikler, som ikke findes på biblioteket i nogen af ovennævnte former, skaffes typisk fra Det Kgl. Bibliotek Aarhus som gratis kopier.

 

Lån af dvd fra andre biblioteker

Dvd-materialer kan være omfattet af forskellige brugsrettigheder. Det betyder en væsentlig begrænsning i muligheden for at låne denne type materiale fra andre biblioteker.
 

Nye materialer

Hvis du bestiller nyudkomne materialer, hvor biblioteket endnu ikke har taget stilling til køb, opbevares din bestilling indtil, der er truffet en beslutning.  Herefter stilles du enten i kø til det materiale, vi indkøber, eller vi stiller dig i kø til et materiale fra et andet bibliotek, når det bliver muligt. Vi kan tidligst modtage ønsker til nye bøger en måned før planlagt udgivelsesdato. Vi tager først imod ønsker om nye film, lydbøger, og spil, når bibliotekerne har fået mulighed for at udlåne disse.