Ny på biblioteket?

Personalet på Allerød Biblioteker vil gerne sige velkommen til dig som ny bruger - og vi håber, at du vil få glæde og gavn af et moderne folkebiblioteks mange tilbud.

Hvordan?

Via MitID

Du kan oprette dig selv og/eller dit barn som bruger via MitID.

Ved personlig henvendelse på biblioteket

Som voksen kan du også blive oprettet som bruger i bibliotekets ekspedition i den betjente åbningstid. For at oprette dig i vores bibliotekssystem, skal vi se noget legitimation med cpr-nummer. Voksne bruger deres sundhedskort som lånerkort, og børn kan få et børnelånerkort. Se mere i Reglement.

Alle kan herefter oprette en pinkode (4 selvvalgte cifre). Koden giver adgang til selvbetjeningsudlån og til at bruge bibliotekets søgesystem.

Lånetiden er som hovedregel 30 dage, men kortere for f.eks. film, spil og helt nye bøger og cd'er.

De fleste materialer er opdelt efter målgruppens alder f.eks. børn, unge eller voksne. Herunder er materialerne gerne opdelt efter genre f.eks. skønlitteratur, krimi, fantasy, faglitteratur mm.

Du er altid velkommen til at spørge efter det, du ikke kan finde.

Måske har biblioteket ikke det, du gerne vil se, og vi kan så forsøge at låne det til dig fra andre biblioteker.

Hvis du foretrækker selv at søge og bestille fra andre biblioteker, skal du bruge www.bibliotek.dk. Det er en fælles database for alle biblioteker i landet; den er gratis at bruge og er et synligt udtryk for, at alle danske biblioteker er en helhed.

 

Hvor?

Vi har to biblioteker: Allerød Bibliotek og Lynge Bibliotek.

Det betyder bl.a:

  • at du kan låne det ene sted og aflevere det andet
  • at databasen er fælles
  • at der køres bøger m.m. mellem de to afdelinger i hverdagene.

 

Hvad?

Du kan selvfølgelig finde bøger, tidsskrifter og aviser på biblioteket - foruden musik-cd'er, computerspil, spillefilm og meget andet.

Der er noget for både børn og voksne, og næsten alle materialer kan lånes med hjem.

Ved søgning her på hjemmesiden kan du se alt, hvad biblioteket har, hvor det står, og reservere det, der er udlånt lige nu.

Biblioteket afholder arrangementer for børn og voksne. Forår og efterår udkommer der et arrangementsprogram.

Biblioteket har pc'er til brug for internetsøgning, e-mail og tekstbehandling.

På bibliotekerne kan du altid finde aktuelle brochurer, stof om lokalområdet, opslagsbøger og meget mere - og udvalget af bøger, tidsskrifter, musik, film etc. giver dig mulighed for både information og oplevelse inden for de områder, som interesserer dig.

 

Brug biblioteket hjemmefra

Via internettet kan du selv foretage dine søgninger i Allerød Bibliotekers lokale base eller i den landsdækkende base, Bibliotek.dk, reservere bøger, film, musik og meget mere. 

Vi har også mange Digitale tilbud som du kan tilgå hjemmefra. Du kan fx læse og lytte til e-bøger og lydbøger via E-reolen, læse lækre danske og udenlandske magasiner via E-reolen Global, og holde dig opdateret med udenlandske aviser via Pressreader. 

 

Under "Min konto" kan du:

  • Se og forny dine lån
  • Se dine reserveringer og din plads i køen
  • Ændre din pinkode
  • Ændre din e-mail, hvor du får tilsendt besked om reserveringer og afleveringsfrister
  • Angive en fraværsperiode som f. eks. ferie. Så vil dine reserveringer blive sat i bero i det angivne tidsrum. Læs mere om det her.

Du kan se din brugerprofil her eller ved at klikke på bruger-symbolet i øverste højre hjørne.